El Camí de Ronda de Roses

Platja Roses

El Camí de Ronda de Roses comença al Far de Roses, sota el Castell de la Trinitat. Pels amants del senderisme i de la marxa és una ruta perfecta per practicar el seu esport preferit amb increïbles vistes al mar.

Com fer el camí de Ronda? 

El camí de Ronda representa un recorregut ideal busquis el tipus de sortida que busquis. Es tracta d’un trajecte relativament fàcil i adaptat a totes les edats, ja que arriba fins a Cadaqués, però també permet fer parada a Montjoi.

De Roses a Almadraba

El primer tram de camí de Ronda de Roses és el més fàcil. Pràcticament sense desnivells i amb algun esglaó en el camí. És el tram que va de Roses a la platja de l’Almadrava amb aproximada 1,25 km de ruta.

La primera parada és a la platja de Canyelles petites. La reconeixereu amb facilitat, la seva aigua és cristal·lina i la seva sorra gairebé blanca. A la fin veureu dos illots, coneguts com els Brancs. I, finalment arribarem a l’última platja abans de Cap de Creus, platja de l’Almadrava.

Fins a Montjoi

El primer tram de camí de Ronda de Roses és el més fàcil. Pràcticament sense desnivells i amb algun esglaó en el camí. És el tram que va de Roses a la platja de l’Almadrava amb aproximadament 1,25 km de ruta.

El camí de Ronda de Roses comença a tenir desnivells. Ens endinsem al Parc Natural del Cap de Creus amb primera parada a Punta Falconera. Punta Falconera és una antiga base militar dels anys 40 per la seva gran situació estratègica al mapa.

Trams de pujada i trams de baixada. Aquest tram és verge i silvestre, aprofita totes les petites cales per donar-te un bany en les seves cristal·lines aigües.

La primera cala que trobaràs passat Punta Falconera és cala Murtra (nudista), seguit de Rostella. Amb difícil accés, però val la pena baixar i gaudir de les seves vistes.

El camí de Ronda de Roses acaba al arribar a Montjoi, platja gran i amb fàcil accés. La seva extensió és gairebé de 300 metres amb sorra gruixuda i pedra petita. És el moment de donar-te un respir i gaudir d’una beguda fresca al xiringuito. També pots llogar un caiac i així veure-ho tot des d’un altre punt de vista.

Si ets valent i t’està agradant el que estàs veient, pots seguir, ja que el camí de Ronda de Roses arriba fins a Cadaqués: ‘El passatge és preciós!

Practicar senderisme pel Camí de Ronda

No és el mateix fer exercici als carrers d’una ciutat que fer-ho trepitjant els peus a terra i estar envoltat de natura i del mar de la Costa Brava. Practicar senderisme és bo pel cos i per l’ànima. Caminar pel camí de Ronda de Roses farà que la teva sang circuli amb més fluïdesa. Millorarà la teva respiració i et sentiràs molt millor.

Et recomanem preparar bé la teva motxilla. És aconsellable que per fer el camí de Ronda de Roses sigui una transpirable i còmoda. Porta el teu mapa de Roses, o el que et lliurem el dia de la teva arribada a recepció, o el que hauràs aconseguit a l’Oficina de Turisme. I, sobretot, no oblidis portar aigua per poder anar hidratant el teu cos.

 

Allotjament a la Costa Brava

A Costa Girona trobaràs un ampli rang de preus i allotjaments a partir de 24€ la nit. Des d’apartaments molt assequibles per a una escapada low cost a cases amb piscina i jardí amb vistes increïbles.

Fes click en el següent enllaç per escollir l’opció que més s’ajusti a les teves necessitats. Estàs a tan sols un pas de fer realitat aquesta aventura a l’Empordà! www.costagirona.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*