La Ruta del Vi DO Empordà

Vi Do Emporda

La província de Girona és un dels principals destinacions enoturístiques de el món. La combinació entre el mar, muntanya i el fort vent de la zona conegut com “Tramuntana” fan de la zona de l’Alt Empordà una regió perfecta per al cultiu de raïm. Per això, avui volem dedicar aquestes línies a diferents cellers de la zona de Roses i a donar a conèixer la Ruta del Vi DO Empordà.

Turisme enològic a la Costa Brava

Cada vegada més, endinsar-se en el món de el vi és una activitat molt confrontada tant per locals de la zona com a turistes que organitzen viatges per a conèixer aquesta tradició que té els seus orígens en l’època romana.

La Ruta del Vi DO Empordà s’encarrega d’oferir i mostrar activitats i experiències enoturístiques a la Costa Brava.

Els serveis són molt amplis, des de conèixer tot el procés d’elaboració del vi, tast a cegues i fins allotjar en paratges naturals en què es donen tractaments amb raïm.

Organitza un grup d’amics i viu aquesta experiència del vi DO Empordà. No només enfortirà els teus llaços amb aquells que comparteixis aquest dia tan diferent, sinó també per viure aquesta experiència i conèixer tots els beneficis saludables que poden aportar en la teva vida. Tots sabem que un parell de copetes alegren el caràcter però potser el que no sabíeu és que la Universitat de Harvard va publicar un estudi en el qual es va arribar a la conclusió que el vi pot retardar l’envelliment de la pell gràcies a unes partícules microscòpiques que hi ha a la pell del raïm o que un estudi portat a terme per la Universitat de Barcelona va deduir que el vi ajuda a reduir els raigs ultraviolats del sol i que és un gran combatent contra infeccions de geniva.

DO Empordà

Proposem diferents bodegues a la zona de Roses:

  1. Agrícola de Gariguella y Rabós: Cooperativa que mostra tota l’elaboració de vi: des de la seva plantació fins a la seva degustació i botiga ecològica.
    Les visites són de dilluns a diumenge amb reserva prèvia i la seva durada és d’aproximadament hora i mitja amb un cost de 8 euros per persona. Per grups estrangers s’organitzen visites també en anglès i francès.
  2. Espelt viticultors: Empresa familiar ubicada al Parc Natural de Cap de Creus. Les visites a aquest celler requereixen de reserva i la durada és de gairebé dues hores. El preu ronda als 12 euros i inclou una degustació de vins. A Espelt viticultors s’ofereixen esmorzars, servei d’agrobotiga i allotjament.
  3. Empordàlia: Celler emblemàtica de la vila de Vilajuïga. S’organitzen visites de dimarts a divendres entre les 11 del matí i les 16 del vespre. En cap de setmana els dissabtes a les 11 hores. La durada de les visites va entre hora i mitja i dues hores. El seu preu és d’aproximadament 7.50 euros amb descomptes per a grups superiors a 20 persones. En Empordàlia podràs fer tast de vins, visitar el museu i gaudir de la seva botiga plena de productes naturals de la zona.

Com a anècdota final, ens agradaria donar-vos a conèixer un vi únic que es conrea i envelleix en aquesta zona. No parlem de la coneguda Garnatxa, vi dolç, sinó de el vi blanc del Celler “Vinya Jòncols”, que envelleix sota el mar.
Fa aproximadament un any i mig que aquest petit celler familiar, que es troba a 138m de la platja, va decidir submergir les ampolles de vi en àmfores individuals a 17 metres de profunditat i a una temperatura entre 11 i 16 graus per reposar el vi. El resultat va ser espectacular.

Si vols conèixer més sobre aquest vi o sobre la ruta i experiència DO Empordà, gaudeix d’un cap de setmana a la Costa Brava i descobreix el teu costat més vinícola. Troba el teu apartament perfecte per a la teva propera estada a Roses. Entra a Costa Girona i triï l’apartament que més s’adapti als teus gustos, necessitats i preferències.

T’esperem a la Costa Brava!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*