Què fer a Roses?

Roses

Si estàs planejant una escapada a la Costa Brava, concretament a Roses, al post que llegiràs a continuació et recomanarem què fer a Roses durant les teves vacances.

Roses és un municipi pertanyent a la comarca de l’Alt Empordà i a la província de Girona. És una destinació ideal de vacances, per les seves platges, clima, paisatges i gastronomia.

port de roses

La primera recomanació a la teva arribada és fer una passejada a peu. Roses és un poble relativament petit i permet una ràpida mobilitat. A més, podràs conèixer el centre històric i tots els petits carrers amb botiguetes amb molt d’encant.

Acosta’t fins al passeig marítim de Roses. Es recomana realitzar el passeig amb els primers raigs de sol o al capvespre, amb la posta de sol. En aquest passeig trobaràs escultures i monuments del segle XVIII i, fins i tot, un ancora romana trobada en el fons marí de Roses. Aprofita i fes una parada a una de les terrasses del passeig marítim, pren aquella beguda que més t’agrada i tan sols gaudeix de les vistes.

Què visitar a Roses?

Roses també ofereix moltes propostes culturals i d’oci, a més d’activitats d’aventura. Al poble i a les seves proximitats, es poden trobar diversos racons plens d’història, alguns d’ells fins i tot declarats Béns d’Interès Cultural. Entre ells destaquem: 

La Ciutadella

fortalesa de rosesLa Ciutadella de Roses és el monument més visitat i conegut de Roses. Declarada com a conjunt històric des de l’any 1961, el subsol del recinte de la Ciutadella és un jaciment arqueològic de cronologia molt amplia, que recull vestigis dels últims tretze segles.

Aquest monument de més de 1.000 metres de diàmetre reuneix, apart dels valors arquitectònics intrínsecs, unes característiques de document històric únic com a lloc on ha quedat la petjada d’una comunitat humana assentada en el mateix lloc des de temps remots. Des de grecs fins a romans, passant per moltes civilitzacions han deixat rastre en la Ciutadella de Roses. Vine a visitar-lo i descobreix tots els seus secrets! 

El castell de la Trinitat

El Castell de la Trinitat és una fortificació renaixentista construïda en el segle XVI, es diu que va ser construït sobre una antiga ermita. Des del Castell de la Trinitat podràs gaudir d’unes vistes esplèndides a tota la badia de Roses. Si fa un dia clar, fins i tot podràs veure l’Escala i Sant Pere Pescadors, situats just al costat oposat de la badia de Roses.

Conjunt Megalític

Considerat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, el conjunt megalític de Roses és molt recomanat per a visitar durant la teva estada a la Costa Brava. Aquest conjunt està format dólmens i menhirs construïts pel paleolític i el neolític.

Senderisme o esports aqüàtics

Una activitat molt recomanada a Roses és el senderisme. Aquest paisatge de l’Alt Empordà ofereix rutes de gran recorregut, petit i camins de Ronda per a estar en contacte amb la naturalesa.

Roses també ofereix una infinitat d’activitats per als amants dels esports aquàtics com ara el caiac, kitesurf per les ràfegues de vent i la vela. I, gràcies a la biodiversitat marina que hi ha en la zona, podràs fer esnórquel i descobrir tot el fons marí.

Ruta de Vi DO Empordà

que fer a roses

La nostra última recomanació sobre què fer a Roses és provar el meravellós vi de la regió. La Ruta del Vi DO Empordà, ofereix conèixer l’elaboració del vi a bodegues, la seva degustació a restaurants i visites als seus museus. 

Si estàs planejant una escapada a Roses ja tens tots els tips per a saber què visitar. Ara només falta trobar l’allotjament perfecte amb Costagirona. Entra a www.costagirona.com i troba l’apartament que més s’adapti a les teves necessitats, gustos i preferències. T’esperem a la Costa Brava!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*