La Ciutadella de Roses

Cultura Costa Brava

No hi ha cap dubte que la Costa Brava és platja, sol, relaxació… Però també és Cultura viva. Al nord de la Costa Brava, hi ha diferents racons ideals per a tots aquells viatgers que també volen conèixer la cultura de la zona. És típic conèixer les meravelles de l’artista català Salvador Dalí, com ara el Museu Dalí, a Figueres, o la Casa Dalí, a Port Lligat. No obstant això, a Roses, es troba la Ciutadella de Rodes, una fortificació renaixentista situada a l’entrada de la vila, la visita és imprescindible.

La fortificació de la Ciutadella de Rodes

El subsòl del recinte de la Ciutadella de Roses és un jaciment arqueològic de cronologia molt àmplia, des del segle IV aC fins al segle XIX, amb restes d’època antiga (barri hel·lenístic) i visigòtica o tardo-romana.

fortificació ciutadella de roses

Font: Rosespèdia

Aquest monument de més i 1.000 metres de diàmetre reuneix, a part dels valors arquitectònics intrínsecs, unes característiques de document històric únic com a lloc on es registra l’evolució d’una comunitat humana assentada en el mateix lloc des de temps remots.

Engloba la ciutat grega i romana de Rhode, el nucli visigòtic i la Roses medieval passant per les instal·lacions militars modernes i contemporànies.

ciutat de Rhode

Font: Rosespèdia

A l’interior de la Ciutadella

A l’interior de la Ciutadella, es conserven restes d’època antiga i hi ha un important jaciment d’època visigòtica o tardo-romana. De la Roses medieval són presents el monestir i el nucli urbà que es desenvolupa al voltant dels diferents perímetres de muralles.

Finalment, de l’última fase, la d’època moderna, es troben les restes de diferents edificis militars.

diferents edificis militars

Font: Rosespèdia

I per gaudir d’unes bones vacances i conèixer la cultura de la Costa Brava, recorda que a Costa Girona trobaràs un ampli rang de preus i allotjaments a partir de 24 € la nit. Des apartaments molt assequibles per a una escapada low cost a cases amb piscina i jardí amb vistes increïbles.

Fes click al següent enllaç per escollir l’opció que més s’ajusti a les teves necessitats. Estàs a només un pas de fer realitat aquesta aventura a l’Empordà! www.costagirona.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*