Les millors cales i platges de Roses

Mapa Calas Roses Costa Brava

Sovint em pregunto per què tornem als llocs on ja hem estat. Suposo que mai hi ha una resposta vàlida per a tots… Però amb el temps ens adonem que, gairebé sense voler-ho, trobem aquests llocs comuns on tot comença a tenir sentit. Parlem de bellesa, de tranquil·litat, de varietat… Parlem de Roses i de les incomptables platges i cales que banyen els seus voltants. Per això, avui hem volgut elaborar una llista amb les millors cales i platges de Roses.

Què seria dels nostres estius sense l’excursió per trobar aquella extensa platja que acompanya les fotos de la nostra infantesa, o aquell racó amagat que et recomana un amic? Són nombroses les cales on poder perdre’t i que, curiosament, recomano que no et perdis si visites aquest racó de la Costa Brava.

 

Las millors platges de la Costa Brava per anar amb nens

  • Canyelles Petites és una platja residencial semiurbana situada a uns 3 km de l’nucli de Roses. Es caracteritza per ser de sorra fina i amb unes aigües transparents. Fora de perill de la Tramuntana -tan temuda pels banyistes-, gaudeix d’un gran èxit de públic gràcies també a serveis com rentapeus, passarel·les, un hotel, restaurants i lloguer de patins, entre d’altres.
  • L’Almadrava (o Canyelles Grosses) és una platja residencial semiurbana que es troba a uns 5 km de Roses. De sorra fina, té una longitud de 500 metres i 25 metres d’ample i compta amb nombrosos serveis com un accés per a persones amb mobilitat reduïda, passarel·les, restaurant, lloguer de patins i caiacs. A més, queda protegida de la temuda Tramuntana, el famós vent que s’ha convertit en una atracció turística autòctona més.
  • La Platja Nova, situada al nucli urbà de Roses, al costat de Passeig Marítim i amb vistes a la badia de Roses, compta amb uns 450 metres de sorra fina, unes aigües poc profundes i clares, i amb serveis com papereres, WC, oficina de turisme i zona de jocs infantils. A més, en els mesos de juliol i agost compta amb un club infantil on poder deixar els nens jugant amb els inflables, fent tallers, música, etc. El problema, en aquest cas, és que si ens despistem una mica, correm el perill d’oblidar-nos als petits de la casa.
  • D’aigües poc profundes, la Platja Santa Margarida s’estén des de la platja del Salatar fins a la bocana de la Marina residencial de Santa Margarida. És una bona opció per a les famílies amb nens, a causa de la gran quantitat de serveis que ofereix. Destaca per la seva gran afluència turística i per la seva ubicació molt propera a la Marina residencial, amb més de 15 km de canals navegables i amb una oferta gastronòmica considerable. Contigu a la platja, trobem el passeig marítim i la seva intensa vida nocturna. I és que una mica de marxa sempre va bé.
  • També en el centre de Roses, trobem la Platja la Punta, amb 500 metres de sorra fina que comprenen l’espai des del port esportiu nou fins a l’espigó de la Riera Ginjolers. Ideal per a famílies i per a la pràctica d’esports nàutics. Situada entre Roses i la urbanització Salatar, la platja El Rastrell s’erigeix ​​com la més àmplia de Roses i una de les més concorregudes. De sorra fina i aigües poc profundes, resulta excel·lent per a famílies amb nens i per a la pràctica d’esports nàutics. Enganxat a ella es troba el Passeig Marítim, ple a vessar de restaurants, terrasses, botigues…
  • La Platja de Salatar està situada dins de la urbanització homònima amb un gran ventall de locals comercials, lúdics, gastronòmics… És una platja de 500 metres de llarg amb sorra fina i aigües poc profundes. Això la converteix en una de les de major afluència de banyistes, gràcies també a serveis com salvament i socorrisme, accés per a persones amb mobilitat reduïda, escola de Windsurf, lloguer de patins o xarxa de voleibol.
  • La petita Platja Els Palangrers està situada a 1 km del nucli urbà de Roses, just a sota de la carretera que porta al far. És una platja de sorra fina i aigües cristal·lines, amb fons de sorra i roca. Familiar i de gran tradició entre els locals, és coneguda com la platja del segon moll.

 

platja de canyelles Petites Roses

Canyelles Petites Roses – Costa Girona

Navegar per la Costa Brava

  • La Platja La Pelosa, situada al Cap Norfeu, és un dels racons preferits pels navegants; doncs poc hi ha més desitjable i plaent durant aquests dies de calor que prendre un vermut o una paella a bord d’un vaixell, qui el tingui, és clar.
  • Cala Jòncols és una preciosa cala verge situada a 18 km de Roses i que està salvaguardada per escarpats penya-segats. També tenen un servei de bar / restaurant que serveix els àpats a bord. Ideal per practicar submarinisme.

Per submarinistes

  • La famosa Cala Montjoi és un lloc immillorable per a la pràctica de submarinisme, ja que el fons marí adquireix un fort desnivell. Aquesta àmplia cala (de sorra gruixuda) està situada a 12 km de Roses i es pot accedir a través de la mateixa carretera costanera que porta a Cala Jòncols. Fins no fa gaire era un formiguer d’activitat gastronòmica gràcies a l’incessant treball de Ferran Adrià a El Bulli, ara tancat al públic.
  • Considerada com una petita prolongació de la cala Montjoi, Cala Calís està únicament separada per uns petits esculls.
  • La petita Cala Calitjàs, de tan sols 110 metres, es troba envoltada per penya-segats i aigües transparents. Entre Cala Montjoi i la Pelosa, és un paratge idíl·lic a només 14 km del centre de la ciutat. Només es pot arribar a peu des de la carretera de terra que va de Cala Montjoi a Cala Jòncols. L’aigua adquireix profunditat ràpidament en aquest paratge.

 

  • cala calitjàs

      Cala Calitjàs Roses – Costa Girona

 

Cales per perdre’s

  • El Bonifaci és una petita cala situada entre les platjes de l’Almadrava i Canyelles Petites. S’accedeix per un tranquil camí de Ronda des de qualsevol de les platjes mencionades. És d’arena gruixuda amb còdols i no té ni 1.000 metres quadrats, el que (encara) guarda el seu encant.
  • Cala Canadell és d’aquests llocs que no hauries de perdre’t… i així després presumir amb els amics. És una petita cala verge i solitària amagada entre les cales Jòncols i Pelosa, a la zona de Cap Norfeu, a uns 16 km aproximadament de Roses. De 60 metres de longitud, aquesta bella cala està formada per còdols; el que per a molts és incòmode, tot i que li dota d’una bellesa salvatge sense igual.
  • Una altra de les cales de petites dimensions és Cala Rustella. Això sí, la millor forma d’accedir és per mar. És un paratge idíl·lic, verge i envoltat per preciosos penya-segats situat a uns 10 km de Roses.
  • Cala Murtra és un altre petit paradís reservat per a aquells que poden accedir en barca, ja que l’accés per terra és difícil. Situada a 10 km de Roses, és molt solitària i amb aires salvatges. Compta amb autorització pel nudisme.
Cala Rustella Roses

Cala Rustella Roses – Costa Girona

Per a tots els gustos. A la zona de Roses trobem algunes de les cales més belles i recòndites de Catalunya, així com les grans platges urbanes que uneixen serveis i qualitat per oferir una infinitat de possibilitats que s’ajusten a totes les necessitats.

Sempre queden llocs que no surten a les llistes i recomanacions que bé mereixen estar entre les millors cales i platges de Roses… Ho sé. Així que t’animo a que descobreixis aquests nous i bells racons per tu mateix perquè, amb el temps, descobreixis quina és la raó que et porta a tornar a aquests llocs on ja has estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*